Laad maar! – Opel Ampera

Laad maar! – Opel Ampera

Category : Nieuws

Laad maar! – Opel Ampera

Een telefoontje van de Opel dealer: ‘Kunnen jullie toevallig ook een accupakket van een Opel Ampera van 2013 repareren? Een nieuwe is niet meer leverbaar en Opel kan dit accupakket niet repareren voor ons. Heb jij hier ervaring mee?’.

Wij hebben nog geen ervaring met deze accupakketten, maar wij willen de uitdaging wel aan gaan. Ik besluit om langs te gaan bij de Opel dealer, om eerst het één en ander te bekijken en te overleggen. Tijdens het bezoek aan de dealer nemen we het besluit om de uitdaging aan te gaan. De Opel dealer demonteert het accupakket en brengt deze bij ons in de werkplaats.

Diagnose

De klacht van het accupakket is dat het niet meer oplaad aan de laadpaal, tijdens het rijden wordt de accu wel geladen door de brandstofmotor. Hieruit kunnen wij concluderen dat het accupakket niet kapot is, maar de regelelektronica die dit aan hoort te sturen.

EV reparatie

Opel Ampere accupakket reparatie

We volgen de veiligheidsinstructies volgens de NEN 9140 norm en besluiten het accupakket los te nemen om eens te kijken hoe het accupakket is opgebouwd. Het accupakket is weer opgebouwd uit 4 losse accupakketten en een regelmodule. We meten de accupakketten door, deze geven allemaal de waarde die op de buitenkant staat. Dit is allemaal in orde. We demonteren de regelmodule en gaan op onderzoek uit.

Reparatie

Bij het loshalen van de printplaat in de regelmodule zien we het al, een donkere plek op de printplaat. Er heeft te veel stroom door de printplaat gelopen. Doordat er te veel stroom door de printplaat is gelopen, zijn er diverse componenten en printbanen kapot of zelfs verbrand. Omdat het om een multilayer printplaat gaat, is het een flinke klus om te achterhalen hoe alles is aangesloten en hoe verdwenen printbanen hebben gelopen. Na veel intensief zoekwerk hebben wij de printplaat kunnen herstellen. De regelmodule hebben wij weer ingebouwd en het accupakket weer dicht gemaakt. De Opel dealer heeft het accupakket opgehaald en gemonteerd. Na een aantal testen, die allen goed zijn verlopen, is de auto afgeleverd aan de klant die weer aan de laadpaal kan laden.

Opel Ampere accupakket reparatie

Heeft u ook een probleem of storing met uw elektrische auto? Neem contact met ons op. We zijn te bereiken op telefoonnummer 0570-551747 of stuur een mail naar info@auto-elektrosalland.nl.

 


Leave a Reply

Contact

Auto Elektro Salland
Bathmenseweg 21
7434PW Lettele
0570-551747
info@auto-elektrosalland.nl

Auto Elektro Salland

Bathmenseweg 21

7434PW Lettele (Deventer)

0570-551747

info@auto-elektrosalland.nl