Laad maar! Suzuki Swift Smart Hybrid

  • -
Suzuki Swift accupakket reparatie

Laad maar! Suzuki Swift Smart Hybrid

Category : Nieuws

Laad maar!

‘Goedemiddag, ik heb een probleem met een accupakket van een Swift Smart Hybrid. Het accupakket is leeg en wil niet meer opladen. Daarnaast knippert het start/stop lampje en zit er een storing in het accupakket die we niet kunnen wissen. Volgens Suzuki is dit probleem niet op te lossen en moet het accupakket vervangen worden.’

‘Hallo, laten we eens kijken wat we kunnen doen. Is het mogelijk om een diagnose te stellen met de auto er bij?’. Uiteraard is dit mogelijk en de Suzuki Swift Smart hybrid wordt naar ons toe gebracht.

Diagnose

Mild hybride auto’s heten bij Suzuki Smart Hybrid. Een startgenerator (ISG) vormt het hart van een mild hybride auto. Die doet ook dienst als elektromotor. Een mild hybride auto kan echter niet alleen op zijn elektromotor rijden. De smart Hybrid heeft een 24 volt startgenerator, hierdoor is het nodig om een extra accupakket te monteren.

Suzuki Swift accupakket reparatie

Suzuki Swift accupakket reparatie

Onder de bestuurdersstoel zit een extra accupakket gemonteerd. Dit accupakket blijkt leeg te zijn, met de foutcode dat de accu is ontladen. Deze foutcode is niet te wissen, wij vermoeden dat deze fout niet te wissen is i.v.m. veiligheidsvoorschriften. We besluiten eerst de accu bij te laden en dan verder te kijken. Zodra de accu is geladen zien we deze in de parameters weer op 100% staan, maar de foutcode is niet te wissen.

Reparatie

Zoals eerder gemeld, krijgen we het idee dat de foutcode uit veiligheidsvoorschriften niet te wissen is. Het lijkt op crash data in airbag modules, deze data moet met speciale software worden verwijderd. Helaas kunnen we weinig informatie vinden over deze foutcode. We besluiten de microprocessor uit te lezen en uitgelezen data doormiddel van een compiler te lezen. Na veel onderzoek vinden we de locatie van de foutcodes en de betreffende foutcode. Op deze manier kunnen we de software aanpassen om de foutcode te kunnen wissen. De aangepaste software schrijven wij terug in de microprocessor en plaatsen de printplaat terug in het accupakket. We sluiten de het accupakket, met opgeladen accu, weer aan. We lezen de foutcodes opnieuw en kunnen nu alle foutcodes wissen. Het accupakket wordt tijdens het rijden weer geladen en het start/stop lampje knippert niet meer. Het probleem is verholpen en de auto kan weer opgehaald worden.

Heeft u ook een probleem of storing met uw elektrische auto? Neem contact met ons op. We zijn te bereiken op telefoonnummer 0570-551747 of stuur een mail naar info@auto-elektrosalland.nl.


Contact

Auto Elektro Salland
Bathmenseweg 21
7434PW Lettele
0570-551747
info@auto-elektrosalland.nl

Auto Elektro Salland

Bathmenseweg 21

7434PW Lettele (Deventer)

0570-551747

info@auto-elektrosalland.nl

Donderdag 6-6-2024 en vrijdag 7-6-2024 zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Maandag 10-6-2024 zijn wij gesloten