Made in Deventer

Made in Deventer

Category : Nieuws

Auto Elektro Salland

In 2016 is Auto Elektro Salland opgericht door Tijs Wagemans en Noortje Kolkman uit Lettele. Het bedrijf is gespecialiseerd in reparatie en revisies van auto- en camper-elektronica. In de praktijk betekent dit veel reparaties aan printplaten. Het bedrijf is hard gegroeid sinds de oprichting.

Tijs: “We merken dat we een grote en gewilde expertise hebben opgebouwd. Er zijn in Nederland maar een paar bedrijven die reparaties aan printplaten aanbieden.” Dank zij een grote mailing aan alle garage- en camperbedrijven, gecombineerd met een online strategie, is een bestand van ongeveer 450 klanten opgebouwd. Dit bestand groeit wekelijks met enkele nieuwe klanten. Dit is ook niet voor niets. Reparatie van een printplaat is veel goedkoper dan een nieuwe bestellen. Een nieuwe printplaat kost al gauw rond de 5.000 euro, afhankelijk van het type.

Daarnaast kan de herstelde printplaat eenvoudig weer geïnstalleerd worden. Bij een nieuwe printplaat moet alles opnieuw geprogrammeerd worden, wat ook extra tijd en geld kost. Bijkomende is de duurzaamheid: je gooit ook niets weg. Het komt voor dat sommige systemen dermate oud zijn dat reparatie van de printplaat de enige optie is, omdat deze printplaten niet meer leverbaar zijn.

Veel printplaten worden per post verzonden, gerepareerd en weer retour gezonden. De focus ligt op de automotive-klanten.  In toenemende mate worden ook printplaten uit andere systemen naar Auto Elektro Salland verzonden. Tijs: “Een printplaat is een printplaat dus dat maakt ons in principe niet uit. We hebben bijvoorbeeld printplaten voor industriële deuren, landbouwmachines en telefooncentrales gerepareerd.”

Naast veel binnenlandse vraag (o.a. van Forddealers) komen er in toenemende mate buitenlandse klanten naar Auto Elektro Salland.  Zo komen via internet steeds meer klanten uit Scandinavië en Duitstalige landen naar Auto Elektro Salland.  Daarnaast wonen veel Nederlanders (semipermanent) met hun campers in het buitenland en zij weten Auto Elektro Salland ook te vinden.

Toekomst

Auto Elektro Salland wil serieus werk maken van de Duitse markt, gezien de toenemende vraag uit dat land. Een eerste stap is de ontwikkeling van een Duitstalige website.

 

Exportlanden: België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje, Griekenland, Zweden, Noorwegen.

Tijs Wagemans - Noortje Kolkman

https://www.madeindeventer.com/exportbedrijf/Auto-Elektro-Salland

 


Contact

Auto Elektro Salland
Bathmenseweg 21
7434PW Lettele
0570-551747
info@auto-elektrosalland.nl

Auto Elektro Salland

Bathmenseweg 21

7434PW Lettele (Deventer)

0570-551747

info@auto-elektrosalland.nl

Van vrijdagmiddag 2 augustus 2024 vanaf 12.00 uur t/m vrijdag 16 augustus 2024 zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Op maandag 19 augustus 2024 staan we graag weer voor u klaar!

Wij wensen u alvast een fantastische zomer toe.